Hemelvaartsdag 30 mei 2019

Hemelvaartsdag

30 - 05- 2019

Rondvaart met Hemelvaartsdag bij Rederij Loosdrecht in Gooi en Vecht.

Donderdag 30 mei 2019 is het weer hemelvaartsdag. Een mooie gelegenheid om op een van onze partyschepen een rondvaart te maken

30 mei 2019 donderdag 3 uur rondvaart 11:00 – 14:00 € 20,00 over de Loosdrechtse Plassen en de Vecht

Vaar mee op een ontspannen tocht over de uitgestrekte Loosdrechtse plassen en geniet van de rust en de natuur. Onze schepen beschikken over een gezellige verwarmde salon waar een uitgebreide lunch geserveerd wordt en een heerlijk buiten dek om nog meer van de natuur te genieten. Dit jaar kunt u weer genieten van een mooie rondvaart bij ons aan boord en gebruik maken van een lunch.

Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag, tien dagen vóór Pinksteren. Veel christenen zullen een kerkdienst of mis bezoeken. In de volgende Europese landen is hemelvaartsdag op donderdag een officiële feestdag: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Zweden en Zwitserland

In Portugal wordt deze dag in de volksmond zelfs Quinta-Feira da Ascensão (Hemelvaartsdonderdag) genoemd in plaats van de officiële benaming: A Festa da Ascensão (het feest van de Hemelvaart). In andere landen (bijvoorbeeld Hongarije, Italië, Polen en Spanje) viert men de Hemelvaart op de zondag zeven dagen voor Pinksteren.

Hemelvaartsdag is tevens het feest van de Christelijke Arbeidersbeweging. Men herdenkt dan dat in 1891 de pauselijke encycliek over sociale rechtvaardigheid, Rerum Novarum, werd afgekondigd. Vermoedelijk stonden vroeger mensen op hemelvaartsdag al om drie uur 's nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Daar zou de term dauwtrappen vandaan komen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren.

 

Translate »