Hemelvaartsdag 21 mei 2020

Hemelvaartsdag

21 - 05- 2020

21 mei 2020Rondvaart met Hemelvaartsdag bij Rederij Loosdrecht in Gooi en Vecht.

Donderdag  is het weer hemelvaartsdag. Een mooie gelegenheid om op een van onze partyschepen een rondvaart te maken

21 mei 2020 donderdag 3 uur rondvaart 12:00 – 15:00 € 20,00 over de Loosdrechtse Plassen en de Vecht

 

Waar 

Porseleinhaven  tegenover Oud-Loosdrechtsedijk 220 1231 NG Loosdrecht, graag aanwezig zijn om 11:45

Vaar mee op een ontspannen tocht over de uitgestrekte Loosdrechtse plassen en geniet van de rust en de natuur. Onze schepen beschikken over een gezellige verwarmde salon waar een uitgebreide lunch geserveerd wordt en een heerlijk buiten dek om nog meer van de natuur te genieten. Dit jaar kunt u weer genieten van een mooie rondvaart bij ons aan boord en gebruik maken van een lunch.

Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag, tien dagen vóór Pinksteren. Veel christenen zullen een kerkdienst of mis bezoeken. In de volgende Europese landen is hemelvaartsdag op donderdag een officiële feestdag: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Zweden en Zwitserland

In Portugal wordt deze dag in de volksmond zelfs Quinta-Feira da Ascensão (Hemelvaartsdonderdag) genoemd in plaats van de officiële benaming: A Festa da Ascensão (het feest van de Hemelvaart). In andere landen (bijvoorbeeld Hongarije, Italië, Polen en Spanje) viert men de Hemelvaart op de zondag zeven dagen voor Pinksteren.

Hemelvaartsdag is tevens het feest van de Christelijke Arbeidersbeweging. Men herdenkt dan dat in 1891 de pauselijke encycliek over sociale rechtvaardigheid, Rerum Novarum, werd afgekondigd. Vermoedelijk stonden vroeger mensen op hemelvaartsdag al om drie uur 's nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Daar zou de term dauwtrappen vandaan komen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren.

 

Translate »