Pinksteren rondvaart Gooi en Vecht 2019

Pinksteren

9/10 - 06 - 2019

 

Rondvaart met Pinksteren bij Rederij Loosdrecht in Gooi en Vecht.

Zondag 9 en maandag 10 juni is het weer 1e en 2e Pinksterdag. Een mooie gelegenheid om op een van onze partyschepen een rondvaart te maken 

9 juni 2019 zondag 3 uur rondvaart 11:00 – 14:00 € 20,00 over de Loosdrechtse Plassen en de Vecht 

10 juni 2019 maandag 3 uur rondvaart 11:00 – 14:00 € 20,00 over de Loosdrechtse Plassen en de Vecht 

Waar 

Porseleinhaven Oud-Loosdrechtsedijk 220, 1231 NG Loosdrecht (Wijdemeren)

 

Betekenis van Pinksteren

Pinksteren heeft twee verschillende betekenissen: de betekenis in het Jodendom, en de betekenis in het christendom. Bij het Jodendom staat vooral de afsluiting van het Pesach centraal. Het christendom zegt met Pinksteren dat de Geest van Christus, zoals Hij had beloofd, te zullen zenden naar de gelovigen. Hierdoor waren de mensen tot dingen in staat die ze niet hadden verwacht van zichzelf.

Viering

Pinksteren wordt traditioneel gevierd met een speciale Pinksteren dienst. Tijdens deze speciale dienst wordt het Latijnse lied Veni Creator Spritus gezongen. In dit lied worden de gebeurtenissen van Pinksteren verteld.

Pinksteren wordt niet alleen traditioneel gevierd. Zo vinden er door het hele land door activiteiten plaats. Een van de populairste is Pinkpop. Vroeger heette dit festival Pop met Pinksteren. Ook werd er vroeger vaak Pinksterblom gevierd. Hierbij werd het mooiste ongehuwde meisje van het dorp gekozen en zij werd dan door mannen uit het dorp versierd. Deze vorm van viering zie je tegenwoordig nergens meer.

 

Translate »